-fél nagy hagyma
-3db újhagyma (zöld és fehér rész is)
-5 db nagy gomba (3 darabot felkovkázunk 2 fejet egyben hagyunk)
-1 érett répa
-200ml fözõtejszin
-fokhagyma és tejföl
-60 dkg csirkemell
-0,5dl fehérbor
-so, bors, petrezselyem, rozmaring, medvehagyma
Tészta:
-2 nagyobb krumpli
-liszt
-1dl tej
-1 tojás
-Vékonyra szelt csrikemellet megsozzuk borsozzuk és kisütjük kevés olajban serpenyõben
-Apróra vágott hagymát üvegesre piritjuk majd hozzáadjuk a fele kockázott gobmbát és fele újhagymát.
Kicsit összepirítjuk majd hozzáüntjük a fözõtejszínt és a maradék hagymát gombát a gombafejekkel valamint a felkarikázott répát.
Mehet rá só, bors rozmaring, petrezselyem illetve 2 mokkáskanál fehérbor. Ezt többszõr összeforaljuk
Tészta:
-Egy tálba bereszeljük a krumplikat rakkunk bele egy tojást és kb 15 dkg lisztet és 1 dl tejet. Ezt összekeverjük. Közben meg borsozzuk, sozzuk és petrezselymezzük és medvehagymátzzuk. Nagyon enyhén folyosnak kell lennie. Annyira hogy a teflonba fakanállal kicsit szét tudjuk kenni de egybe maradjon. Tehát olajban kisütjük és fokhagymás tejföllel tálaljuk.