- 10 dkg guincalle
- 10 dkg pancetta
- 15 dkg pecorrino
- 6 tojás
- só a tésztához, bors tálaláskor
- 40 dkg spagetti
- Forró vízben megfőzőm a spagettit aldente-re. 1 liter vízbe 10gramm só
- Minimális vagy 0 oldajon alacsony lángon megpirittom a szalonákat
- 4 egész tojást és 2 tojás sárgáját összekeverem és hozzákeverek 10 dkg pecorrino sajtot.
Ha kész a hús, hozzákeverem a leszűrt aldente tésztát.
Leveszem a tűzről és hagyom hogy 1-2 perc alatt hűljön egy kicsit.
Hozzákeverem a sajtost tojást, és a tűz főlé 1-1 percre tartva folyamatosan keverem, amíg nem lesz krémes az egész (tészta beszívhatja kicsit a szószt). FONTOS: nem szabad hogy nagyon meleg legyen a serpenyő mert akkor rántotta lesz a sajtból.
Tálaláskor megszóróm a maradék sajttal és borssal