Peti Kajál

Peti Kajál

Töltött káposzta

2021. október 19. - petya90
  • savanyú káposzta levél és savanyított darált káposzta VAGY egész savanyított káposzta 
  • 150g tokaszalonna
  • 150g füstölt szalonna (kolozsvári)
  • 800g darált sertés VAGY 400g darált sertés és 400g sarált borjú
  • 200g vöröshagyma
  • 150g rízs
  • 4-5l alaplé

Előkészítés


A káposztát blansírozzuk - azaz forrásba lévő vízbe dobjuk 1-2 percig bent tartjuk majd jéghideg vízbe rakjuk

Töltelék


A szalonnákat 1,5 cm-et kockára vágjuk, zsírjukat serpenyőben kiengedjük (szalonna legyen üveges, de ne pörcös) aztán ledaráljuk .

A szalonnazsíron a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk (lassú tűzön - 15 percig). Hozzáadjuk a rízst, alaplével felöntjük majd ha beszívja/elpárolog a lé újra hozzáöntünk ezt addig folytatjuk amig a rízs félig kész ezután mégegyszer felöntjük és pár perc után az egészet hozzáöntjük a darált szalonna darált húshoz. Homogénre keverjük az egészet. A kész töltelékhez kilónként 1dl alaplevet öntünk.

Elkészítés


A káposztaleveleket megtöltjük, a töltelékkel összecsomagoljuk, és cserép vagy vasedénybe rakjuk. Alá és felé rakjuk a reszelt káposztát 2-3 szál csombort rakunk a káposzta közé. Az egészet felöntjük alaplével.
120 fokon 3-4 óráig sütjük sütőben.

 

Recept: 

Molnár B Tamár fordítású A főzés tudománya című könyvből van

 

A bejegyzés trackback címe:

https://petikajal.blog.hu/api/trackback/id/tr2616727596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása