Peti Kajál

Peti Kajál

Gnocchi ricottás parajmártással

2021. október 19. - petya90

Gnocchi

 

  • 1kg krumpli
  • 30dkg liszt
  • 1 tojás

Krumplit héjában megfőzni. Ha kész akkor meghámozni és krumplinyomom áttörni. Erre rászitálom a lisztet majd összegyúrom az egészet, jöhet a só meg a tojás is. Nem kell teljesen egyenletes tészta
Megliszetezem a gyúrodeszkát és rúdakat sodrok, pár centi átmérőjüket. 2-3 centis darabokra vágo. Majd a villa fejének hátsó oldalával bordákat húzok rá. 15 perc pihentetés

Sós forró vízbe kifőzőm ha feljönnek a tetejére a gnocchit akkor kész.

Ezután wokba serpenyőbe tevajat és zsálya leveleket rakok felolvasztom a vajat és ezen megpirítom a gnocchikat. 
Ezzel kész
 

Mártás

 

  • 500g spenót
  • 4 gerezd fokkhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • citrom
  • 200g ricotta

A vöröshagymát megpirítom, hozzáadom a spenótot meg a nyomot fokkhagymát. A spenótot megpárolom. Ha kész jöhet hozzá só bors, csippet szerecsendió, pár csep citrom és a ricotta.
Összekeverem, ha nem elég sűrű akkor mehet hozzá kis víz. 
ha összemelegedett kész.

Tálalás

 

Gnocchira merem a mártást reszelt parmezánt vagy egyébb sajtot hintek rá.