Peti Kajál

Peti Kajál

Eredeti bolognai

2022. március 21. - petya90
  • 3 db közepes répa
  • 2 db nagy hagyma
  • 4 db szárzeller
  • 1,2 dl jó minöségű vörösbor
  • 4 friss bazsalikom levél
  • parmezán
  • 60dkg zsírszegény darált disznó hús
  • 30dkg darált marha hús
  • 400g sűrű paradicsompüré (passata)
  • 200 gram vaj
  • kis olivaolaj
  • tej
  • só, bors, leheletnyi reszelt szerecsendió

 

A vajat és az olivaolajat felmelegítem, majd hozzárakom a finomra vágott hagymát, 10-15 perc alatt alacsony lángon megfonnyasztom. Fontos hogy ne piroljun meg!
Aztán hozzáadom a kockára vágott répát és szárzellert . Ezt a hármat odapiritom, jó ha kicsit oda is kozmál. Ezek után mehet a hús és vörösbor.  Húst készre főzőm, közben fakanállal apritom hogy ne maradjanak nagy egész összeállt darabok. Ha elpárolgott a vörösbor akkor kevés vízet vagy tejet adok hozzá kb 5-10cl-ket, minidg pótlom.
A parmezán szélét (héját) levágom és azt is beledobom. Belerakom a paradicsomot. Fontos hogy ne egy paradicsomos mártás legyen, ez egy húsos ragu.
Sózóm, Borsozom, szerecsendiózom. 20-30 percig rotyogtatom.
Utána felöntöm tejjel rádobom a babérleveleket úgy hogy majdnem ellepje és előmelegített sűtőbe rakom és 80-100 fokon 3-4-5 óráig rotyogtatom, rárakom a fedőt is úgy hogy egy kis rész szabad legyen. Az a jó ha épp csak 1-2 buborék jön fel benne.

Tagliattale tésztát főzők ki hozzá al dante-re. Majd összeforgatom a ragut a tésztával egy serpenyőben

Bazsalikommal és parmezánnal tálalom

 

img_20220319_153016.jpg

img_20220319_152648.jpg

img_20220317_184422.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://petikajal.blog.hu/api/trackback/id/tr4717786132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása